Rólunk

Az oldal működtetője a Trádió Alapítvány, amelynek célja,

hogy nonprofit alapon működve segítse elő a mentőszervezetek és a tűzoltó-szervezetek és az ezekben közreműködő személyek munkájának eredményességét, társadalmi támogatottságának növelését.

A fenti célok elérése érdekében az alapítvány pályázat útján támogatni kívánja:

  • a rádiós műsorkészítést
  • az internetes kommunikációt,
  • tanfolyamok, tűz,- baleset ,- és egészségvédelmi versenyek szervezését, bemutatók tartását.,
  • valamint a támogatni kívánt szervezetek munkatársainak egészségvédelmi, egészségfejlesztési és bűnmegelőzési ötleteinek kidolgozását, fejlesztését és ezek kommunikációját.

Az elmúlt hat évben az alapítvány

  • részt vett „A drogokról másképpen” című és a dr. Balogh Sándor mentőorvos, igazságügyi orvos szakértő előadásának tökéletesítésében, több sikeres  pályázat (Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti CSalád és SZociálpolitikai Intézet, Fővárosi Közgyűlés) segítségével egyre markánsabb szerepet vállalt a fiatalok drog-prevenciójában. A program 2015 végéig mintegy negyvenötezer fővárosi és a fővároson kívül élő általános- és középiskolás fiatalhoz jutott el.
  • 2013-ban a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával rádiós műsorsorozatot indított, amely a droghasználatra, az ezzel összefüggő deviáns viselkedésmintákra és a következményes bűnözési tendenciákra fókuszált.
  • 2014 nyarán a siófoki Part FM Rádióban sugárzott - a fiataloknak és szüleiknek egyaránt szóló -, a nagy létszámú szórakoztató rendezvények veszélyeit megelőzni kívánó műsorsorozat elkészítését segítette elő, amelyhez sikerült elnyerni az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatását is.

A jövőben

a fiatalok egészségnevelésében, személyiségfejlesztésében és a problémás serdülők társadalmi felzárkóztatásában az Alapítvány szeretné folytatni eddigi misszióját -, immár új keretek között.

A fentebb felsorolt megtisztelő pályázati támogatásoknak köszönhetően  Balogh Sándor dr. - a már nyugdíjas mentőorvos - előadása tovább bővült, immár öt lábon áll.  Ennek részleteivel a "Programunk" című menüpontban találkozhat.