Hírek

÷÷÷

Börtön a drogos gázolónak, áldozata belehalt a sérülésekbe

Hiába fellebezett, a bíróság azt is számba vette, hogy az elkövető több alkalommal volt már büntetve, többszörösen megszegte a KRESZ előírásait, és a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. (illusztráció: magyarnemzet.hu)

÷÷÷

Hiába legalizálták a németek a kannabiszt, könnyen füstbe ment tervvé válhat a drogliberalizáció

De pontosan mit is engedélyeztek, és mi az, ami továbbra is tilos lesz az Európai Unió legnépesebb országában? És mi a helyzet a világ más tájain?


A növényt Délkelet-Ázsiában elsőként legalizáló Thaiföldön például két év után már vissza is fordulnának a szigorúbb szabályozás felé. (illusztráció: yn-ciprus.philenews.com)

÷÷÷

Meggyilkolta és megette áldozatait a kétgyermekes orosz sátánista pár

A drog buktatta le őket.

÷÷÷

300 millió forintnyi drog volt egy szegedi férfi autójában

Vádat emeltek egy szegedi kábítószer-kereskedővel szemben, aki egy mélygarázsban leparkolt autójából szolgálta ki az ügyfeleket; elfogásakor több mint 300 millió forint értékű drog volt a járműben.

÷÷÷

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit, miután halálra verte élettársát

Az elkövető antiszociális személyiségzavarral és drogfüggőséggel is küzd. (illusztráció: blikk.hu)

÷÷÷

Lobbanékony természetűek és gyakran drogot is használnak a kapcsolati erőszak elkövetői

Nekik nincs betegségtudatuk, nem szedik a gyógyszereiket, és az egész személyiségüket átszövő, érzelmileg labilis, rendkívül féltékeny természetű, személyiségzavarokkal küzdő egyének. Mindezt Garai Renáta, a kapcsolati erőszak bűncselekmény kutatásával foglalkozó büntetőjogász mondta az Indexnek.

÷÷÷

Vádat emeltek Herczeg Zoltán ellen

Kábítószer-birtoklás miatt vádat emelt az ügyészség Herczeg Zoltán divatguru ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. Herczeget még 2022-ben vették őrizetbe, miután a lakásán és az autójában is találtak drogot, többek között kokaint. (illusztráció: magyarnemzet.hu)

÷÷÷

Drogosan, jogsi nélkül, utast átverve - taxisokat ellenőrzött a rendőrség

A budapesti rendőrök április első hétvégéjén 166 taxisofőrt ellenőriztek, egy sofőrt elfogtak, aki kábítószer hatása alatt, jogosítvány nélkül, kétszeres eltiltás ellenére vezetett.

÷÷÷

Hat drogdílert vettek őrizetbe Heves vármegyében: egyértelmű nyomokat találtak a tetthelyen

Bűnszövetségeben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt letartóztattak öt egri és egy andornaktályai dílert - közölte a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság. (illusztráció: hellovidek.hu)

÷÷÷

Rettegnek a lakók a Havanna lakótelepi társasházban, furcsa alakok jelentek meg

Drogos, alkoholista és börtönviselt alakok lepték el a házat.

÷÷÷

Na nézzük.


Szerinted is gyógyszer?  (illusztráció: 24.hu)

÷÷÷

Emberi csontokból készült drog pusztít Afrikában + videó

Nyugat-Afrikában és különösen Sierra Leonéban egy pusztító, emberi csontokból készülő pszichoaktív szer szedi az áldozatait. Az ország elnöke vészhelyzetet hirdetett a rendkívül gyorsan terjedő és kimondottan erős függőséget okozó szer miatt.

÷÷÷

Véget ért a híres koppenhágai hippienklávéban a drogtolerancia

Az utóbbi években agresszív kábítószer-kereskedő bandák szállták meg a területet, ahol rendszeressé váltak a lövöldözések. (illusztráció: rove.me)

÷÷÷

Fű - szakirány

÷÷÷

Hetven kiló drogot találtak a polgármester otthonában

A Tiszta tér elnevezésű művelet keretében összesen 75 rendőrt, köztük megfigyelőcsoportokat és kutyavezetőket vetettek be a kábítószerek és a bűncselekményekből származó jövedelmek lefoglalására.(illusztráció: lescritiquesdemarine.com)

÷÷÷

Zöldhullám

Manapság elterjedt a marihuána gyógyszerként való alkalmazása, azonban a mellékhatások és a függőség kialakulásának veszélye miatt elmarad a hagyományos gyógyszerek biztonságától. Fontos megemlíteni, hogy a gyógyszerként való felhasználása nem egyenlő az illegális vásárlással és fogyasztással.

÷÷÷

Orvosi cannabis: hasznos, de nem csodaszer

A cannabistartamú készítményeknek helye lehet az onkológiai terápiában, viszont nem a hagyományos kezelések alternatíváiként, hanem az azokat kiegészítő, komplementer gyógymódokként, melyek a betegek életminőségének javítását célozzák – mondta el lapunknak Benyó Gábor.

÷÷÷